چرا سیستم تهویه مطبوع هوشمند؟
زیباترین و گران بها ترین ساختمان ها در صورتی که سیستم تهویه مطبوع نداشته باشند قابل سکونت نیستند. ایجاد شرایط مطلوب زیست محیطی همراه با آرامش و آسایش در ساختمان های اداری و مسکونی از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که بیشتر زمان خود را در این مکان ها میگذرانیم. مهم ترین نکته در این ساختمان ها ایجاد هوای مطبوع برای ساکنین با توجه به نوع فعالیت آن ها است.
اما سوال این است که بهتر است از کدام یک از سیستم های تهویه مطبوع استفاده کنیم؟
سیستم های تهویه مطبوع سنتی یا سیستم های تهویه مطبوع هوشمند!!!
در این مقاله می خواهیم در مورد سیستم های تهویه مطبوع هوشمند صحبت کنیم.
خرید انواع لوله مسی در تهویه فاتحی
زمانی را تصور کنید که از محل کارتان به خانه می رسید و آنقدر خسته هستید که مستقیم به طرف تخت تان حرکت می کنید. لباس هایتان را به هر زحمتی که هست تعویض می کنید و زیر پتو جا خوش می کنید.اما سردی هوا که باعث یخ زدن نوک انگشتان پایتان شده باعث می شود که نتوانید به راحتی به خواب بروید. پس مجبور می شوید که دوباره از تختان خارج شوید و به سمت بخاری بروید. اما باید شانس با شما یار باشد و احتیاح نباشد که بخاری را دوباره با فندک روشن کنید.
اگر شوفاژ داشته باشید خوش شانس ترید. اما باز هم مجبورید از تختان خارج شوید تا شوفاژ اتاق را روشن کنید. حتی فکر کردن به این وضعیت اسف بار بیشتر شما را خسته می کند. چه برسد به اینکه در آن موقعیت باشید.
در دنیای مدرن امروز از بزرگ ترین دغدغه های مهندسین ساختمان، ساخت سیستم های تهویه مطبوع هوشمند بر اساس آخرین تکنولوژی روز دنیاست.
با ظهور سیستم های تهویه مطبوع هوشمند بسیاری از مشکلات مربوط به سیستم های تهویه معمولی(سنتی) از بین رفت و زمان و هزینه بیشتری برای افراد ذخیره شد.
برای مهم ترین وظیفه یک سیستم تهویه مطبوع هوشمند می توان به کنترل دما، گرمایش و سرمایش هوا متناسب با فصل، زدودن گرد و غبار و سایر آلودگی های هوا، از بین بردن میکروب ها و باکتری ها در صورت لزوم و رطوبت و سرعت وزش هوا اشاره کرد.
هدف طراحی سیستم های تهویه مطبوع هوشمند
هدف اصلی از طراحی این سیستم ها، کنترل کیفیت هوای ساختمان در شرایط مختلف است. شرط اصلی نصب سیستم های تهویه مطبوع هوشمند این است که بتوان هوای ساختمان را در شرایط ایده آل نگه داشت و با صرفه جویی مصرف انرژی، بازده سیستم ها را بیشتر کرد. سیستم های تهویه مطبوع هوشمند ناکارآمدی سیستم های معمولی را رفع می کند و محیط مطلوب تری را برای ساکنین فراهم می کند.
در دنیای مدرن امروز با پیشرفت تکنولوژی با استفاده از ترموستات های قابل تنظیم، به راحتی می توان درجه حرارت را تنها با فشردن یک دکمه در حد مطلوب نگه داشت.
نحوه کار سیستم های تهویه مطبوع هوشمند
در کنار تنظیم دستی و زمان بندی تغییرات میزان سرما و گرما، به طور کلی این سیستم ها مجهز به سنسور هستند و به صورت خودکار دمای فضا را تنظیم و از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کنند.
این سیستم ها از طریق سنسور ها و حسگر های مختلف شرایط محیطی را کنترل می کنند. اطلاعات آب و هوایی داخل ساختمان مانند دما، رطوبت و جریان هوا را از مکان های مختلف جمع آوری و به طور اتوماتیک کنترل می کنند.
از جمله این سنسور ها می توان به سنسور های دمایی، co2، سنسور های روشنایی و سنسور های تشخیص دهنده تعداد افراد حاضر اشاره کرد.
سیستم تهویه مطبوع هوشمند فن هایی دارد که به صورت خودکار متناسب با شرایط محیط تغییر سرعت می دهند.با این کار هوای نامطبوع از محیط خارج می شود و هوای تازه به داخل ساختمان کشیده می شود. برای تنظیم این سنسور ها کافی است اطلاعات لازم را در آن وارد کنید. پس از آن دستگاه به صورت هوشمند محیط را با شرایط تعریف شده هماهنگ می کند. به طور کلی سیستم های تهیه هوا از اینترنت استفاده می کنند.
سیستم های تهویه مطبوع هوا
سیستم کنترل هوشمند هواساز این امکان را می دهد تا تاسیسات تهویه مطبوع ساختمان را در فصول همختلف سال و ساعت های مختلف شبانه روز بدون نیاز به اپراتور و به صورت اتوماتیک کنترل نمایند.
شرایط کارکرد هواساز بر اساس سناریو های از پیش تعیین شده تنظیم می گردد و بدون نیاز به نظارت می تواند هوای مطبوع مد نظر شما را در تمامی لحظات و در تمام ساختمان تامین کند.
بسته به نوع ساختمان، کنترل شرایط محیط با استفاده از سیستم کنترل هوشمند هواساز امکان پذیر است. کنترل هوشمند هواساز در ساختمان، دقت و سرعت تنظیم شرایط محیطی مطلوب را افزایش می دهد و با کنترل ساعت کارکرد دستگاه بر اساس نیاز واقعی باعث می شود تا عمر سیستم، تجهیزات و متعلقات آن افزایش پیدا کند. این امر سبب می شود تا علاوه بر صرفه جویی در وقت، در هزینه های تعمیرات و نگهداری سیستم های هواساز که از قیمت بالایی برخوردارند صرفه جویی حاصل شود.
به طور کلی سیستم های تهویه هوای هوشمند به دو دسته تقسیم می شوند.
1) تهویه مستقل شامل کولر های آبی و گازی و اسپلیت ها
2) تهویه مرکزی شامل چبلر، فن کویل و خنک کننده ها
مزایای استفاده از سیستم های تهویه مطبوع هوشمند
به طور کلی علاوه بر نقش مثبت این سیستم ها در بهداشت و سلامت محیط مزیت های دیگری در این سیستم ها وجود دارد که به چند مورد از آن در زیر اشاره می کنیم.
- بهینه سازی ساعت کارکرد و افزایش عمر تجهیزات هواساز
- ایجاد آسایش و رفاه ساکنین و کنترل شرایط محیطی با توجه به نوع کاربرد ساختمان
- صرفه جویی در مصرف انرژی گرمایشی و سرمایشی و هزینه های قبض های ساختمان
- کنترل آلاینده های سیال در هوا با اندازه گیری لحظه ای گاز های موجود در هوا و کنترل آن ها در جهت حفظ سلامتی
- کنترل هوشمند هوای تازه و برگشتی متناسب با حضور افراد در ساختمان برای صرفه جویی در مصرف انرژی
- عدم نیاز به اپراتور یا تاسیسات کار دائمی در ساختمان برای نظارت
- کنترل اتوماتیک هواساز در ساعت مختلف
معایب سیستم های تهویه مطبوع هوشمند
قیمت بالا
درست است که در دراز مدت هزینه هایی که برای سیستم تهویه هوا می پردازیم در مقایسه با سیستم تهویه هوای سنتی کمتر است اما برای خرید این وسایل در ابتدا باید کمی بیشتر هزینه کنید.
نصب دشوار
چون قطعات زیادی دارند پس نصب آن ها نیز مشکل تر است همینطور باید مکان مناسب برای نصب را نیز پیدا کنیم. که ممکن است باعث تغییراتی در خانه شود.
نگهداری
این سیستم ها نیاز دارند که در سیکل های مشخصی بررسی شوند و تعمیرات لازم روی آن ها انجام شود. در این صورت کارایی آن ها نیز بیشتر می شود و می توانید با خیال راحت از آن ها استفاده کنید.
نحوه راه اندازی سیستم های تهویه مطبوع هوشمند
بهتر است در ابتدا بدانید انتخاب دستگاه، تعیین محل قرار گیری و راه اندازی سیستم تهویه مطبوع هوشمد کاری تخصصی است که باید توسط متخصصان با تجربه انجام شود.
راه اندازی این سیستم ها باید بسته به نوع کاربری ساختمان دستگاه مناسب را تهیه و مکان مناسبی برای قرار دادن آن تعیین کرد.جهت راه اندازی باید در ابتدا نقشه های اجرا طراحی شود و بعد از آن برای نصب یونیت های خارجی اقدام کرد. سپس به سراغ کابل کشی و سیم کشی سیستم ها می رویم و در مرحله آخر نیز اطلاعات مورد نیاز را در برنامه دستگاه تعریف می کنیم.
نکاتی که برای نصب سیستم های تهویه مطبوع هوشمند باید به آن ها توجه کرد
- میزان سرمایه در دست
- موقعیت مکانی ساختمان
- میزان دما، رطوبت، در خارج از ساختمان
- وضعیت فیزیکی ساختمان وتطبیق آن با تجهیزات
- تغییر حرارت داخل ساختمان ناشی از استفاده از وسایل برقی، لامپ ها، …
- پیدا کردن سایز مناسب با محیط
- توجه به کارایی سیستم تهویه مطبوع هوشمند
با استفاده از سیستم های تهویه مطبوع هوشمند با خیالی آسوده در فصل های مختلف حتی زمانی که خارج از ساختمان هستیم میتوانیم آن ها را کنترل کنیم.این سیستم ها بالاترین کارایی را دارند و محیطی ایده آل برای زندگی فراهم می کنند.
پس اگر می خواهید که هزینه های معقولی را بپردازید و از امکانات خوبی استفاده کنید پیشنهاد ما به شما سیستم های تهیه مطبوع هوشمند است. سیستم هایی که در فروشگاه فاتحی موجود می باشند.
منبع: