صنعت خودرو

مشخصات ساینا s | بررسی فنی و آپشن های ساینا اس

ماشین ساینا برای اولین بار در سال 1395 و توسط شرکت سایپا به بازار معرفی شد. از آن زمان تا به الان مدل‌های مختلفی از این خودرو مثل ساینا SX و EX تولید شده و حالا نوبت به نسخه جدید این خودرو یعنی ساینا s رسیده است. البته این فیس لیفت جدید از محصول سایپا از نظر فنی آنچنان تفاوتی با نسخه ساینا معمولی ندارد و بیشتر از لحاظ طراحی تغییر پیدا کرده است. در این مطلب، مشخصات ساینا s را از لحاظ طراحی، فنی و آپشن مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بررسی ساینا اس از نظر طراحی

بررسی ساینا s را با طراحی آن شروع می‌کنیم. ساینا s در سال ۹۹ به عنوان یک نسخه‌ فیس‌لیفت به بازار آمد. مهمترین تفاوت ساینا اس با ساینا ex ، تغییر در گرافیک چراغ‌های جلو، استفاده از سپر جدید و تحول کامل طراحی قسمت پشت بوده که ظاهر نسبتا مدرن‌تری به این محصول اقتصادی سایپا بخشیده است.

در نمای داخل ساینا s هم تحولاتی مثل استفاده از غربیلک فرمان جدید مشابه کوییک اتوماتیک و پنل کیلومترشمار با طراحی متمایز، دیده می‌شود. در تصویر زیر می‌توانید فضای داخل ساینا s جدید شامل داشبورد ساینا s و راهنمای صفحه کیلومتر ساینا اس را ببینید.

مشخصات ساینا s | بررسی فنی و آپشن های ساینا اس

مشخصات فنی ساینا s

همان‌طور که انتظار داشتیم مشخصات فنی ساینا s تحول چشمگیری نسبت به گذشته تجربه نکرده، اما دریچه گاز پیشرانه آن ‌که در مدل‌های قبلی از نوع سیمی بود، به برقی تبدیل شده است و استاندارد آلایندگی موتور ساینا اس نیز اکنون در سطح یورو ۵ قرار دارد.

گیربکس ۵ سرعته دستی محور چرخ‌های جلو را به حرکت درمی‌آورد و در همکاری با موتور ساینا s شتاب ۰ تا ۱۰۰ کمتر از ۱۳ ثانیه را برای این خودرو رقم می‌زند. مصرف سوخت ساینا اس حدود ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر برآورد شده و بیشترین سرعت آن نیز به حوالی ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. در جدول زیر، مشخصات ساینا اس از نظر فنی آورده شده است:

نام خودرو ساینا s
نوع موتور چهار سیلندر خطی– هشت سوپاپ – دریچه گاز برقی
حجم موتور 1503 سی سی
قدرت 87 اسب بخار در 5200 دور بر دقیقه
گشتاور 128 نیوتن متر در 4000 دور بر دقیقه
جعبه دنده 5 سرعته دستی
انتقال قدرت دیفرانسیل جلو
شتاب 0-100 12.8 ثانیه
بیشترین سرعت 175 کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی 7.02 لیتر در100 کیلومتر
ظرفیت باک 41 لیتر
سیستم تعلیق جلو مک‌فرسون
سیستم تعلیق عقب میله پیچشی
ترمز جلو دیسکی خنک شونده
ترمز عقب کاسه‌ای

ابعاد و اندازه ها

کلاس بدنه سدان کوچک
نوع شاسی یکپارچه
طول 4215 میلیمتر
عرض 1663 میلیمتر
ارتفاع 1484 میلیمتر
فاصله محوری 2410 میلیمتر
وزن 1050 کیلوگرم
حجم صندوق عقب 370 لیتر
رینگ و تایر R14-185/60

 

آپشن‌های ساینا s

شرکت سایپا آپشن‌های سطح بالا برای ساینا اس در نظر نگرفته و ترجیح داده است آنها را به یک تیپ دیگر از این خودرو با نام ساینا G منتقل کند. بنابراین امکانات رفاهی ساینا s تفاوت چندانی با مدل‌های قبلی ندارد و اگر تصیم به خرید ساینا s دارید باید بدانید که تجهیزات شاخص یا دهان‌پرکنی در لیست امکانات ساینا s به چشم نمی‌خورد. البته قرار است شرکت سایپا خودروی ساینا s تیپ da را همراه با اتولایت و چراغ پوزیشن روانه بازار کند.

آپشن های ساینا s
سنسور پارک دنده عقب
سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک
نشانگر تعویض دنده
دیلایت
چراغ بدرقه
مه شکن جلو و عقب
نمایش دمای هوای بیرون
کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
ترمز ABS
ترمز EBD
کلید تاشو
هشدار دهنده دیداری و شنیداری بستن کمربند ایمنی
آینه جانبی برقی
شیشه بالابر برقی جلو و عقب
شارژ موبایل USB
سیستم هشداردهنده امنیتی
ایموبلایزر
کامپیوتر سفری
ایزوفیکس
صندلی راننده دستی ۶ حالته و صندلی مسافر دستی ۴ حالته

 

ایمنی ساینا اس

متاسفانه مشخصات ساینا اس از نظر ایمنی همچون دیگر خودروهای اقتصادی داخلی برای ما چندان مشخص نیست؛ زیرا این خودروها در آزمون‌های معتبر بین‌المللی جهت سنجش میزان امنیت حاضر نشده‌اند. البته با توجه به تجاربی که از تصادفات این خودروها به دست آمده است، می‌توان گفت که نمی‌شود روی سطح ایمنی اکثر خودروهای اقتصادی داخلی از جمله ساینا اس خیلی حساب کرد. ساینا s در بخش تجهیزات ایمنی هم در سطح حداقلی قرار دارد که در بخش آپشن ها به آن اشاره کرده‌ایم.

شرایط بازار ساینا s

با توجه به آنکه خودروهای اقتصادی در شرایط فعلی بازار ایران حریفان چندانی را پیش روی خود در بازار نمی‌بینند، معمولاً موفق می‌شوند فروش قابل قبولی را به ثبت برسانند. زیرا مشتریان داخلی حق انتخاب زیادی ندارند و به ناچار به خرید این‌گونه خودروها متمایل می‌شوند. بنابراین می‌توان گفت که با توجه به قیمت ساینا s فعلا شرایط این خودرو از لحاظ میزان خریدوفروش در سطح نسبتا مناسبی قرار دارد.

 

مشخصات ساینا اس اتوماتیک

سایپا تولید آزمایشی ساینا اس اتوماتیک را در آبان ماه 1401 آغاز کرد. رویکرد این شرکت در تولید خودرو ساینا S اتوماتیک، رعایت بیشتر استانداردهای هشتادوپنج‌گانه ابلاغ شده از سوی سازمان استاندارد بوده است. خط تولید انبوه دو خودرو ساینا اس دوگانه سوز و اتوماتیک به‌صورت همزمان در کارخانه سایپا کاشان در 13 اسفند 1401 افتتاح شد.

ویژگی ساینا اس اتوماتیک تنها محدود به جعبه دنده CVT آن نمی‌شود. در این خودرو از پیشرانه 1.5 لیتری M15 استفاده شده است که تا حدی مصرف سوخت را کاهش می‌دهد. ضمن اینکه جعبه دنده اتوماتیک این خودرو توسط شرکت پانج تولید شده است. از جمله مهم‌ترین امکانات جانبی دیگری که ساینا S اتوماتیک را در مقایسه با ساینا S دنده‌ای متمایز می‌کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اضافه شدن حالت اسپرت، تیپ ترونیک (تجربه 6 دنده مصنوعی) و برفی برای جعبه دنده این خودرو
  • فرمان برقی (حذف پمپ هیدرولیک فرمان هیدرولیک و نیاز به نیروی کمتر برای چرخاندن فرمان)
  • طراحی غربیلک فرمان به‌صورت حرف انگلیسی D
  • سیستم پایش فشار باد لاستیک (TPMS) + نشانگر هشدار
  • چراغ‌های روشنایی خودکار (Auto Light)
  • کروز کنترل
  • سیستم محدودکننده سرعت
  • سامانه دستیار حرکت خودرو برای آغاز حرکت در مسیر سربالایی (جلوگیری از انحراف ناخواسته خودرو

مشخصات ساینا s | بررسی فنی و آپشن های ساینا اس

مشخصات ساینا اس دوگانه سوز

چند سالی بود که سایپا تولید خودروهای دوگانه سوز را متوقف کرده بود. سایپا بار دیگر روند تولید خودروهای CNG را با عرضه ساینا S دوگانه سوز آغاز کرد. نخستین سری محصولات ساینا اس دوگانه سوز در اردیبهشت ماه سال 1402 به مشتریان تحویل داده شد. برخلاف وعده‌هایی که شرکت سایپا درباره این خودرو داده بود، مشخص شد که این خودروساز چند مورد از امکان ساینا اس CNG را تغییر داده است که عبارت‌اند از:

  • استفاده از کپسول گاز 9 کیلویی به‌جای کپسول 12 کیلویی وعده داده شده
  • بکار بردن صفحه کیلومتر شمار تیبا
  • حذف دزدگیر فابریک
  • حذف ریموت تاشو

این موضوع نارضایتی بسیاری از خریداران ساینا اس دوگانه سوز را به‌همراه داشته است. شرکت سایپا نیز قول رسیدگی به این موضوع را داده است. در حالت گازسوز توان خودرو نسبت به شرایط بنزین، چیزی در حدود 12 درصد کاهش پیدا می‌کند. به‌عبارت دیگر قدرت موتور به 72 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن به 112 نیوتن متر می‌رسد.

تمام قطعات گازسوز این خودرو از تولیدات داخلی استفاده شده است تا ضمن اقتصادی بودن قیمت تمام شده ساینا S دوگانه سوز، امکان تامین قطعات جانبی مانند شیر برقی و رگولاتور برای صاحبان این ماشین، راحت‌تر باشد. همچنین در ساینا اس دوگانه سوز از دریچه گاز مکانیکی به‌جای برقی استفاده شده که از این نظر نیز با ساینا اس بنزینی تفاوت دارد. از نظر آپشن‌ها نیز تنها تفاوت ساینا S دوگانه سوز با بنزینی، برخورداری از چراغ روشنایی خودکار یا اتولایت است.

جمع‌بندی

بررسی مشخصات ساینا s به ما نشان می‌دهد که متاسفانه این خودرو از لحاظ کیفی و فنی نسبت به نسخه قبلی ارتقای چندانی پیدا نکرده و بنابراین نمی‌توان روی مباحثی همچون کیفیت ساخت، میزان ایمنی، سطح امکانات، قوای فنی و شتاب این خودرو مانور زیادی داد و آنها را جزو مزیت‌های ساینا اس به شمار آورد. اگر بودجه کافی برای خرید این خودرو در اختیار ندارید، می توانید از شرایط خرید اقساطی ساینا که توسط همراه مکانیک ارائه می‌شود استفاده کنید.

اما به‌هرحال با توجه به مواردی همچون: طراحی ظاهری جدید، همچنین برخورداری از مزایایی مثل قطعات یدکی ارزان، تعمیرات راحت، خدمات پس از فروش گسترده، استهلاک نسبتا پایین، مصرف سوخت متعادل و… می‌توان ساینا اس را در حال حاضر جزو انتخاب‌های مناسب به‌ویژه برای اقشار متوسط دانست. پس افرادی که نیاز به خودروی شهری با استهلاک پایین و طراحی نسبتا جذاب‌تر از تولیدات هم‌رده دارند، می‌توانند به خرید ساینا اس فکر کنند. در هنگام خرید خودرو برای تشخیص سلامت خودرو از نظر فنی و بدنه حتما از خدمات کارشناسی خودرو شرکت همراه مکانیک کمک بگیرید.

منبع: https://www.hamrah-mechanic.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا