گوناگون

مهمترین مشکلات انواع کنترلر ویلچر برقی

کنترلر ویلچر برقی در حقیقت قلب تپنده این وسیله مهم است و هر‌گونه مشکل در آن می‌تواند منجر به اختلال در حرکت و عملکرد ویلچر شود. در نتیجه تعمیر کنترلر ویلچر برقی اهمیت بسیاری دارد. امروزه شرکت‌های بسیاری در حوزه تعمیر ویلچر برقی فعالیت دارند که یکی از معتبر‌ترین و بهترین آن‌ها، مگنت فیکس است. تعمیر در این مرکز با قطعات اورجینال انجام می‌گیرد و هیچ نگرانی در این رابطه وجود ندارد.

ویلچر برقی اجزای مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها کنترلر است. این قطعه سیگنال‌های ارسالی از جوی استیک و دیگر ورودی‌ها را دریافت کرده و آن‌ها را تبدیل به دستورات قابل فهم برای موتور‌های ویلچر می‌کند. حال اگر نمی‌دانید برای تعمیر ویلچر برقی در تهران و دیگر شهر‌ها به کدام مرکز مراجعه کنید، تا انتها با ما همراه باشید.

انواع کنترلر ویلچر برقی و مشکلات رایج آن‌ها

عیب یابی کنترلر ویلچر برقی برای انواع مختلفی از کنترلر انجام می‌گیرد که در ادامه به بررسی مهم‌ترین آن‌ها به همراه مشکلاتشان می‌پردازیم.

کنترلر جوی استیک ویلچر برقی

جوی استیک ویلچر برقی همانند فرمان یک خودرو، به شما اجازه می‌دهد ویلچر را در مسیر دلخواه حرکت دهید. تعمیر کنترلر ویلچر برقی در بسیاری از مواقع به دلیل خرابی کنترلر جوی استیک انجام می‌گیرد. مهم‌ترین خرابی‌های این نوع کنترلر به طور کلی عبارت است از:

  • گیر کردن جوی استیک: یکی از رایج‌ترین مشکلات در جوی استیک ویلچر برقی، گیر کردن آن است که می‌تواند ناشی از وجود گرد و غبار و آلودگی، خرابی قطعات داخلی، مشکل در اتصالات برقی، آسیب فیزیکی و… باشد. هنگام مواجه با خرابی کنترلر جوی استیک ویلچر برقی، در گام اول باید جوی استیک را به خوبی تمیز کنید و سپس شروع به بررسی اتصالات، روغن‌کاری و تعویض قطعات معیوب کنید. حال اگر باز‌هم جوی استیک شما دچار ایراد بود، با متخصصان تعمیر کنترلر ویلچر برقی تماس بگیرید و خود اقدام بیش‌تری انجام ندهید.
  • خاموش شدن ناگهانی کنترلر: این خاموش شدن می‌تواند بسیار آزار‌دهنده و نگران‌کننده باشد، اما با عیب‌یابی ایراد همه چیز ساده‌تر خواهد شد. خاموش شدن ناگهانی کنترلر ویلچر دلایل مختلفی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مشکل در باتری، مشکل در اتصالات، خرابی کنترلر و… اشاره کرد. برای رفع این ایراد شما باید باتری و اتصالات ویلچر خود را به خوبی بررسی کنید و هر گونه ایراد را رفع نمایید.
  • روشن شدن چراغ‌های چشمک‌زن: یکی دیگر از مشکلات رایج کنترلر جوی استیک ویلچر برقی، روشن شدن چراغ‌های چشمک‌زن است که به طور معمول خبر از وجود یک مشکل یا خطا در سیستم می‌دهد. چراغ‌های چشمک‌زن در حقیقت به عنوان یک کد‌خطا عمل می‌کنند تا مشکل را شناسایی و برطرف نمایید.

دلایل روشن شدن چراغ چشمک‌زن در کنترلر جوی استیک ویلچر برقی بسیار گسترده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مشکل در باتری، مشکل در موتور‌ها، مشکل در کنترلر، مشکل در جوی‌استیک، مشکل در اتصالات و… اشاره کرد.

کنترلر لمسی یا دیجیتال ویلچر برقی

یکی دیگر از انواع کنترلر که هنگام تعمیر کنترلر ویلچر برقی به فراوانی با آن مواجه می‌شویم، کنترلر لمسی یا دیجیتال است که به کاربر اجازه می‌دهد با لمس یک صفحه نمایش، ویلچر را کنترل کند. این نوع کنترلر با رابط کاربری ساده خود بهترین انتخاب برای افراد مسن یا افراد دارای محدودیت حرکتی در انگشت است.

کنترلر لمسی همانند دیگر انواع کنترلر ویلچر برقی با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • کار نکردن صفحه لمسی: این ایراد می‌تواند به دلایل مختلف نظیر مشکلات نرم‌افزاری، مشکلات سخت‌افزاری و مشکل در باتری رخ دهد. برای رفع ایراد کار نکردن صفحه لمسی کنترلر دیجیتال، در گام اول آن را ریست کنید. حال در صورت عدم رفع ایراد بهتر است از متخصصان تعمیر کنترلر ویلچر برقی کمک بگیرید.
  • نمایش کد خطای غیر‌عادی: منظور از این کد خطا این است که در سیستم مشکلی وجود دارد و دستگاه عملکرد صحیح ندارد. کد‌خطای غیر‌عادی همانند دیگر ایرادات کنترلر لمسی دلایل بسیاری دارد که از آشنا‌ترین آن‌ها می‌توان به مشکلات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، تداخل الکترومغناطیسی و مشکل در سنسور‌ها اشاره کرد. از آنجایی که این ایراد یک ایراد تخصصی است، عیب یابی کنترلر ویلچر برقی و رفع آن را حتما به متخصصان این حوزه بسپارید.
  • خرابی سنسور‌های داخلی: اگر صفحه نمایش ویلچر برقی شما عملکرد صحیحی ندارد، حتما سنسور‌های داخلی دستگاه را بررسی کنید. این سنسور‌ها در تشخیص لمس روی صفحه نقش دارند و در اثر ضربه یا فشار بیش از حد، گرد و غبار و آلودگی و سایش و پارگی طبیعی دچار خرابی می‌شوند و نیاز به تعمیر دارند.

مهمترین مشکلات انواع کنترلر ویلچر برقی

کنترلر دستی ویلچر برقی

این نوع کنترلر به کاربر اجازه می‌دهد ویلچر را به سادگی و با دقت هدایت کند. این دستگاه کوچک، سیگنال‌های ارسالی کاربران را دریافت کرده و آن‌ها را به حرکاتی دقیق و روان تبدیل می‌کند. کنترلر دستی ویلچر برقی در طول استفاده با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود که برخی از رایج‌ترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

  • کار نکردن دکمه‌ها: این ایراد در ویلچر برقی می‌تواند ناشی از مشکلات نرم‌افزاری، سخت‌افزاری یا حتی عوامل محیطی باشد و برای رفع آن می‌توانید اقدام به ریست کردن کنترلر، بررسی اتصالات، تمیز کردن دکمه‌ها و بررسی باتری کنید. حال اگر باز‌هم دکمه‌های کنترلر دستی ویلچر برقی شما کار نکرد، با مراکز تعمیر کنترلر ویلچر برقی تماس بگیرید.
  • خرابی برد کنترل داخلی: این خرابی یک ایراد جدی است و می‌تواند منجر به توقف کامل ویلچر شود. چرا که برد کنترل داخلی، مغز متفکر کنترلر است و تمام دستورات را پس از پردازش به موتور‌ها ارسال می‌کند. خرابی برد کنترل داخلی در بسیاری از مواقع ناشی از نوسانات برق، رطوبت و گرد و غبار، ضربه فیزیکی، اتصال کوتاه و گرمای بیش از حد است. هنگام مواجه با این خرابی باید برق ویلچر را قطع کنید و بلافاصله با مراکز تعمیر کنترلر ویلچر برقی تماس بگیرید.
  • اتصالی سیم‌ها: هنگام تماس سیم‌ها با یکدیگر، یک جریان الکتریکی غیر‌عادی ایجاد می‌شود که به قطعات الکترونیکی آسیب می‌رساند و مشکلات بسیاری برای ویلچر به همراه می‌آورد. اتصالی سیم‌ها در کنترلر دستی ویلچر برقی می‌تواند ناشی از سایش سیم‌ها، خوردگی، ضربه و فشار و نصب نا‌درست باشد. در این شرایط برق ویلچر را قطع کنید و از متخصصان و کارشناسان مربوطه کمک بگیرید.

با مهمترین مشکلات کنترلر ویلچر برقی آشنا شدید و برای حل این مشکلات لازم است از متخصصان این حوزه کمک بگیرید. اگر به دنبال یک مرکز معتبر برای تعمیر ویلچر برقی در تهران هستید می توانید به صفحه تعمیر ویلچر برقی مگنت فیکس (https://magfixtech.com/service/electric-wheelchair-repair/)  مراجعه کنید و با شماره 09028252604 تماس بگیرید.

مهمترین مشکلات انواع کنترلر ویلچر برقی

چرا کنترلر ویلچر برقی خراب می‌شود؟

دلایل خرابی کنترلر ویلچر برقی بسیار گسترده است که از رایج‌ترین آن‌ها به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

نفوذ گرد و غبار و رطوبت

ورود رطوبت یا گرد و غبار به داخل کنترلر موجب اتصال کوتاه، خوردگی و در‌نهایت خرابی این قطعه می‌شود.

ضربه فیزیکی و استفاده نا‌درست از جوی‌استیک یا دکمه‌ها

دیگر دلیل خرابی کنترلر ویلچر برقی، ضربه خوردن آن یا وارد آمدن فشار بیش از حد است. همچنین استفاده نا‌درست از جوی‌استیک و دکمه‌ها می‌تواند موجب خرابی کنترلر شود.

فرسودگی مدار‌های داخلی

قطعات و مدار‌های داخلی کنترلر همانند هر دستگاه الکترونیکی، با استفاده طولانی‌مدت خراب و فرسوده می‌شود و باید توسط مراکز تعمیر کنترلر ویلچر برقی تعویض شوند.

خرابی باتری و نوسان ولتاژ

نوسانات برق می‌تواند به قطعات الکترونیکی حساس کنترلر آسیب برساند و موجب خرابی آن شود. همچنین بروز هر‌گونه ایراد در باتری می‌تواند عملکرد ویلچر را تحت تاثیر قرار دهد.

مراحل تعمیر کنترلر ویلچر برقی

حال که با دلایل خرابی کنترلر ویلچر برقی آشنا شدیم، به بررسی چگونگی تعمیر این قطعه مهم می‌رویم. برای تعمیر کنترلر ویلچر برقی باید مراحل زیر را به ترتیب پشت سر گذاشت:

عیب‌یابی

در این مرحله باید مدار‌های الکترونیکی، قطعات و نرم‌افزار را به خوبی بررسی کرد تا بدانیم خرابی کنترلر ناشی از ایراد در کدام یک است.

بررسی قطعات داخلی کنترلر

قطعات داخلی کنترلر ویلچر برقی را از لحاظ ظاهری و اتصالات بررسی کنید تا تعمیر کنترلر ویلچر برقی ساده‌تر و سریع‌تر شود.

تعمیر یا تعویض قطعات معیوب

در این مرحله باید قطعات معیوب را با قطعات جدید و مشابه تعویض کرد. البته در صورت تعمیر قطعات هیچ نیازی به تعویض آن‌ها وجود ندارد.

مونتاژ مجدد و تست کنترلر

پس از انجام تعمیرات، کنترلر را به ویلچر متصل کنید و آن را روشن نمایید و از درستی عملکرد آن مطمئن شوید.

نصب کنترلر و تست نهایی

در پایان کنترلر را در جای خود نصب کنید و تست نهایی را انجام دهید تا تعمیر کنترلر ویلچر برقی به پایان برسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا