راهنمای نگه داری از هود صنعتی | افزایش عمر و کاهش خطرات
چکیده : برای مراقبت از هود آشپزخانه صنعتی لازم است فیلترهای دستگاه را هر چند وقت یکبار تمیز کنید. همچنین، محیط داخل و خارج هود باید چربی زدایی شود تا ذرات چربی رسوب نکنند.
انواع هود صنعتی، برای هدایت هوای نامطبوع و گازهای موجود در محیط به سمت فن خروجی به کار میروند؛ اما این هودها زمانی میتوانند وظیفه خود را به خوبی انجام دهند، که در بازههای زمانی مشخص، تعمیر یا پاکسازی شوند. به همین دلیل، نگه داری از هود صنعتی یکی از مهمترین اقداماتی است، که کارفرمایان باید آن را به طور مرتب انجام دهند! این کار نه تنها برای خروج حداکثری بوهای نامطبوع از محیط مفید است؛ بلکه با خارج کردن گازهای سوخته موجود در آشپزخانه، به حفظ سلامت کارکنان کمک خواهد کرد.
برای مراقبت از هود آشپزخانه صنعتی لازم است؛ فیلترهای دستگاه را هر چند وقت یکبار تمیز کنید. همچنین، محیط داخل و خارج هود باید چربی زدایی شود، تا ذرات چربی رسوب نکنند. فراموش نکنید که چربی گیر هود، مهمترین قسمت این سیستم است، که باید در حین تمیزکاری هود صنعتی، به آن توجه ویژه داشته باشید.
هر چه قسمتهای مختلف هود صنعتی تمیزتر باشند، امکان خروج هوای آلوده و جذب ذرات چربی در محیط بیشتر است؛ این مساله به کاهش آلایندههای مضر در محیط آشپزخانه کمک میکند که در نهایت، منجر به حفظ سلامت کارکنان خواهد شد. در ادامه، توضیحات بیشتری درباره نحوه نگه داری هود صنعتی ارائه خواهیم داد.
چرا نگه داری از هود صنعتی اهمیت دارد؟
سیستم تهویه در یک آشپزخانه صنعتی، اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا این سیستم بهطور فعال انواع چربی، گرد و غبار و سایر ذرات معلق در هوا را از محیط کار خارج کرده و هوای آشپزخانه را تمیز میکند. ناگفته نماند، که این سیستم برای حفظ محیط آشپزخانه در برابر آتشسوزی نقش ویژهای را ایفا میکند!
مسلما کار کردن در یک محیط با هوای تمیز و ایمن، برای سلامت کارکنان آشپزخانه نیز مفید خواهد بود؛ به همین دلیل نگه داری از هود صنعتی یکی از مهمترین اقداماتی است که کارفرمایان و کارکنان آشپزخانه باید به آن اهمیت دهند.
مشکلات ناشی از کاربرد هود صنعتی
با توجه به اینکه آشپزخانههای صنعتی در طول روز، حجم بالایی از مواد غذایی را طبخ میکنند، بنابراین هود صنعتی و اجزای آن در معرض مقدار زیادی چربی و ذرات گرد و غبار هستند؛ به همین دلیل ممکن است با گذشت زمان، مشکلاتی در عملکرد آن به وجود آیند که در ادامه، انواع مشکلات ناشی از کاربرد هود صنعتی را معرفی میکنیم.
کثیف بودن فیلتر هود صنعتی
گاهی دود و هوای آلوده ناشی از گازهای سوخته، در محیط آشپزخانه جمع میشوند؛ به طوری که هوای آن کاملا مه آلود و اصطلاحا سنگین به نظر میرسد. این وضعیت نشان میدهد که فیلتر هود صنعتی نیاز به شست و شو یا جایگزینی دارد. مهمترین گام در بحث نگه داری از هود صنعتی ارزیابی فیلترها است.
خرابی سیستم مکش هود صنعتی
اگر بوهایی که در محیط بیرون از آشپزخانه وجود دارند، به سمت محیط کار وارد گردند، باید حتما سیستم مکش هود صنعتی یا همان فنها را چک کنید. چون این مساله میتواند به خرابی سیستم مکش هوای کثیف به سمت بیرون و جایگزینی آن با هوای تمیز مربوط باشد.
تجمع چربی در لوله کشی هود صنعتی
یکی از کاربردهای اصلی هودهای صنعتی، پیشگیری از آتشسوزی در محیط آشپزخانه است. اگر احساس میکنید مدت طولانی است که چربی گیر هود تمیز نشده و تجمع چربی در آن زیاد بوده است، حتما باید آن را تمیز کنید؛ در غیر این صورت خطر آتش سوزی وجود دارد!
روشهای نگه داری از هود صنعتی
برای آنکه بتوانیم فرایند مراقبت از هود آشپزخانه صنعتی را به بهترین شکل ممکن دنبال کنیم، لازم است در طول سال با فاصلههای زمانی مشخص، مراحل نگه داری هود صنعتی را انجام دهیم. در ادامه، مراحل نگه داری از هود صنعتی را توضیح میدهیم.
فرایند چربی زدایی و تمیز کردن هود
اصلیترین مرحله در نگه داری از هود صنعتی، تمیز کردن چربیهای جمع شده در هود و فیلترهای آن است. در واقع، ذرات چربی به مرور زمان جمع شده و رسوب میکنند. برای از بین بردن آنها لازم است از حلکنندههای چربی مناسب استفاده کنید، تا تمامی نواحی آن از چربی پاک شوند. البته باید نوع شوینده را به درستی انتخاب نمایید، تا آسیبی به بدنه هود یا مسیرهای آن وارد نشود.
تمیز کردن فیلترها
انواع فیلتر هود صنعتی را باید چربیزدایی کنید. برای این کار، ابتدا باید سلامت فیلتر ارزیابی گردد؛ اگر فیلتر هود صنعتی قابلیت استفاده مجدد را دارد، لازم است آن را در یک محلول آب و شوینده قرار دهید تا خیس خورده و چربیهای آن زدوده شوند. دقت کنید که شوینده مورد استفاده باید قدرت کافی را برای از بین بردن چربیهای رسوب کرده داشته باشد، تا از باقی ماندن ذرات رسوب در داخل فیلتر هود صنعتی پیشگیری به عمل آید!
عیب یابی سیستمهای هود
حتی اگر هود خود را از بهترین سازنده هود صنعتی تهیه کرده باشید، باز هم باید به طور مرتب آن را از نظر نقص فنی یا عملکرد قطعات، بررسی کنید. به همین دلیل، گام بعد در بحث مراقبت از هود آشپزخانه صنعتی، چک کردن قسمتهای مختلف هود از نظر وجود نقص یا مشکل فنی است که میتواند منجر به نقص عملکرد سیستم هود گردد!
برای مثال، اپراتور باید قسمت کانال موتور فن و سایبان هود صنعتی را دائما چک کند، تا در صورت بروز هر گونه مشکل، هر چه سریعتر تعمیر گردد. مواردی مانند خوردگی، فرورفتگی یا شل شدن پانل در قسمت سایبان، باید خیلی زود برطرف شوند؛ همچنین، سیستم مکش یا همان فن باید هوا را به طور کامل به سمت خارج هدایت کند. کانال هوا نیز نباید هیچ گونه نشتی یا انسدادی داشته باشد.
تعویض قطعات فرسوده هود
بخش دیگری از نگه داری هود صنعتی، تعویض قطعات فرسوده آن است؛ به این معنا که یک تکنسین حرفهای باید تسمهها و موتورهای هود را بررسی کند، تا در صورت خرابی یا فرسودگی آنها را تعویض نماید.
دقت کنید که برای تعویض قطعات فرسوده هود صنعتی، حتما قطعات جدید را از برندهای اصلی تهیه کنید؛ ضمن اینکه قطعه جایگزین باید با سیستم هود سازگار باشد. توجه به این نکته برای عملکرد مناسب هود صنعتی و افزایش طول عمر سیستم ضروری است. هر چه تعمیر و تعویض قطعات فرسوده سریعتر انجام گیرد، عملکرد هود آشپزخانه بهبود یافته و محیط کار برای کارکنان حاضر در محیط ایمنتر و سالمتر خواهد بود. Cleaning and maintenance of industrial kitchen extractor hoods
نگه داری هود صنعتی چه فوایدی دارد؟
نگه داری از هود صنعتی، نه تنها برای حفظ عملکرد بهینه سیستم و افزایش طول عمر آن مفید است، بلکه ایمنی محیط کار را نیز افزایش میدهد. در ادامه، مهمترین مزایای مراقبت از هود آشپزخانه صنعتی را توضیح میدهیم.
تاثیر بر ایمنی آشپزخانه
مراقبت از هود آشپزخانه صنعتی به طور منظم، باعث کاهش خطر آتش سوزی میشود. در واقع، اگر چربی در هود و کانالهای آن جمع شود، امکان مشتعل شدن آن وجود دارد که میتواند در نهایت منجر به آتش سوزی و آسیب شدید به تاسیسات گردد! بنابراین تعمیر و نگه داری منظم قطعات دستگاه و چربی زدایی محیط داخلی آن، تا حد زیادی به ایمنی آشپزخانه کمک میکند.
نکته دیگر اینکه اگر نگه داری از هود صنعتی از نظر مکش هوا و تمیز بودن فیلترها، به طور منظم مورد توجه قرار گیرد، نه تنها از تجمع دود و هوای نامطبوع در محیط کار جلوگیری میکند، بلکه با خروج گازهای مضر، سلامت کارکنان آشپزخانه حفظ میشود. در واقع، از بروز مشکلات تنفسی و سایر بیماریهای جانبی در آینده جلوگیری خواهد شد.
افزایش طول عمر تجهیزات
تعمیر به موقع سیستم تهویه آشپزخانه، نه تنها عملکرد آن را به صورت لحظهای بهبود میبخشد، بلکه به طول عمر هر چه بیشتر هود صنعتی کمک میکند. به همین دلیل، برای نگهداری از هود صنعتی حتما باید سیستم راهاندازی کانالها، پنل و موتور هود به طور مرتب توسط تکنسین حرفهای بررسی و ارزیابی گردند تا در صورت نیاز، تعمیر یا تعویض آنها در اسرع وقت انجام گیرد.
افزایش بهرهوری محیط آشپزخانه
اگر سیستم تهویه آشپزخانه به خوبی کار نکند، علاوه بر تجمع هوای آلوده در آشپزخانه، دمای محیط به شدت افزایش پیدا کرده و روند پخت و پز کند میگردد! در واقع، جریان هوای تازه در محیط، دمای آشپزخانه را ثابت نگه میدارد و راحتی کارکنان در حین کار بهتر میشود؛ در نتیجه عملکرد آنها بهینهتر خواهد بود!
حفظ بهداشت محیط و غذا
مهمترین نکته در بحث نگهداری از هود صنعتی این است که از رشد و تجمع میکروارگاریسمهای مضر در محیط هود جلوگیری میکند! به این معنا که اگر هود در بازه زمانی مشخص تمیز شود، سطح آلودگیهای محیطی به حداقل رسیده و سلامت مواد غذایی آماده شده برای مشتریان حفظ میگردد.
نقش تولیدکننده در نحوه نگه داری از هود صنعتی
نگه داری از هود صنعتی، صرف نظر از برند سازنده سیستم، یک اولویت است! در واقع، کارفرما باید در بازههای زمانی مشخص، تمامی قسمتهای هود را از نظر نقص فنی، عملکرد فیلترها، تجمع چربی و آلودگی و همچنین مکش هوا بررسی کند. این کار نه تنها برای بهبود عملکرد روزانه آن مفید است، بلکه برای مراقبت از هود آشپزخانه صنعتی و بالا بردن طول عمر آن نیز اهمیت دارد.
تهویه سازان صنعت کار، یکی از بهترین شرکتهای تولیدکننده هودهای صنعتی است که انواع هود را با بالاترین کیفیت تولید میکند. شما میتوانید تمامی نکات لازم برای نگهداری هود صنعتی را از کارشناسان این شرکت جویا شوید.